5 de juny – Dia Mundial del Medi Ambient

El dia Mundial del Medi Ambient és un vincle per mitjà del qual l’Organització de Nacions Unides (ONU) sensibilitza a la població mundial en relació a temes ambientals, intensificant l’atenció i l’acció política. Els objectius principals són oferir un context humà, motivar les persones perquè es converteixin en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu; promoure el paper fonamental de les comunitats en el canvi d’actitud cap a temes ambientals, i fomentar la cooperació perquè el medi ambient sigui sostenible, ja que aquesta garantirà que totes les nacions i persones gaudeixin d’un futur més pròsper i segur.

El Dia Mundial del Medi Ambient és un esdeveniment en el qual es realitzen múltiples activitats: concentracions en carrers, concerts ecològics, assajos i competències d’afiches en escoles i col·legis, plantacions d’arbres, campanyes de reciclatge i de neteja, entre d’altres. És a més, un succés multimedial que porta a periodistes a escriure i fer reportatges crítics sobre l’ambient. Documentals televisius, exhibicions fotogràfiques, esdeveniments intel·lectuals com seminaris, taules rodones, conferències, només per nomenar alguns.

Volíem aprofitar el dia d’avui per fer una reflexió: si el medi ambient és la nostra llar, per què hem viscut tant de temps d’esquena a ell? Els habitatges espanyoles consumeixen el 17% de tota l’energia del país, mentre que el sector de la construcció és responsable del 30% de les emissions de CO2 a l’atmosfera. Si volem un món més sostenible, comencem per la nostra pròpia casa, buscant les alternatives per a una construcció més sostenible i més eficient, que protegeixi el medi ambient i al mateix temps, la nostra pròpia salut. Comencem per construir en fusta.