5º Foro Internacional d’Arquitectura i Construcció en Fusta

En gairebé 15 dies, entre el 2 i el 3 d’octubre de 2014, l’arquitectura, la construcció i la fusta tenene una cita al Bilbao Exhibition Centre. El 5è Fòrum Internacional d’Arquitectura i Construcció en Fusta, serà punt de trobada per a prestigiosos arquitectes i enginyers de tot el món, que compartiran la seva visió i experiència de l’ús racional i sostenible de la fusta en la construcció. Després del gran èxit de les passades edicions, EGURTEK continua la seva tasca de difondre les qualitats d’aquest material i promoure el seu ús entre els professionals. Per això, els seus principals objectius són els següents:

  • Promoció de l’ús de la fusta en el sector de la construcció.
  • Donar suport i millorar el posicionament de la fusta en el mercat de les empreses de la 2ª transformació de la fusta.
  • Ajudar i promoure la construcció sostenible.
  • Introduir nous conceptes i models de construcció entre els arquitectes i enginyers.
  • Formar futurs professionals de la construcció en fusta.

A més de les jornades tècniques i conferències, el fòrum comptarà amb una zona expositiva i lliurarà els Premis d’Arquitectura Egurtek en les categories d’edificació, disseny, mobiliari i fusta local, als quals s’han presentat prop de 40 projectes.

El jurat ha elegit els guanyadors en cada categoria i ha destacat “l’alta qualitat dels projectes presentats i la sensibilitat que s’aprecia en l’ús de la fusta en tots ells”;

  • En l’apartat d’Edificació, s’ha concedit el premi al projecte “Casa del Conestable”, desenvolupat a Pamplona per Tabuenca & Leache Arquitectes. S’ha valorat la ponderació i el bon criteri en l’ús de la fusta aplicada a la rehabilitació que consideren, “ha estat utilitzada adequadament al interrelacionar amb altres elements constructius, realçant de manera elegant i pràctica”. Si vols conèixer més sobre el projecte, fes clic aquí.

Tabuenca & Leache Arquitectos > Casa del Condestable

Tabuenca & Leache Arquitectos > Casa del Condestable

  • En la categoria de Disseny el premi ha estat atorgat a “Harri Xakea”, de Borja Angulo, un set de peces d’escacs inspirades en l’esport rural basc d’aixecament de pedres. S’ha valorat el potencial icònic que presenta el projecte, facilitant la seva possible adaptació a diferents àmbits i escales i per la seva arrel vernacla, realitzant un gest de complicitat a la simbiosi entre el físic i l’intel·lectual.

Borja Angulo > Harri Xakea

Borja Angulo > Harri Xakea

  • En Mobiliari, el premi ha estat per al projecte “Zig-Zag”, d’Iranzu Santamaria Iribas, un lloc de venda de productes gastronòmics

Iranzu Santamaría Iribas > Zig-Zag

Iranzu Santamaría Iribas > Zig-Zag

  • I en la secció de Fusta Local, per al treball “Caserío en Gorbeialdea”, de Beñat Saratxaga, un habitatge unifamiliar a Orozko (Bizkaia). En aquest projecte s’han apreciat especialment l’original utilització de la fusta local de manera lliure i contemporània, però amb clares al·lusions a l’arquitectura tradicional, sent una obra eminentment sostenible que redueix en extrem la petjada de carboni. Si vols conèixer més sobre el projecte, fes clic aquí.

Des EcoHouses estarem molt pendents d’aquest fòrum per conèixer totes les novetats del sector i aplicar-les en el nostre treball. Si vols saber què passa a Bilbao durant aquests dies, seguiu les nostres xarxes socials. Des d’allà us anirem explicant tot el que passa en aquest interessantíssim 5è Fòrum Internacional d’Arquitectura i Construcció en Fusta.