1. “The Meera House” a Singapur.

La Casa Meera o The Meera House a l’illa de Sentosa, a prop de de Singapur, ha estat dissenyada i construïda per Guz Architects. Es tracta d’una residència increïble formada com un tot, ja que s’envolta de diferents edificis englobats en la pròpia arquitectura. El punt comú és precisament la vegetació que invaeix les teulades i que es mimetitza amb el propi paisatge illenc. Dissenyada a diverses altures, en cada nivell, la teulada està entapissat per una catifa vegetal natural per ajudar a contrarestar els efectes del sol o de la pluja.

És com si tingués un jardí privat en cada alçada, ja que es pot gaudir de cada un d’ells per les sortides situades a propòsit. Unes vistes impressionants per relaxar el cos i la ment.

Les parcel·les que hi ha al voltant de la construcció no són grans i les cases estan construïdes prop dels costats de les propietats veïnes, per això els arquitectes van decidir prendre en compte aquest aspecte en dissenyar la Casa Meera.  La seva estratègia va ser la de construir un mur sòlid a cada costat de la propietat per tal de proporcionar més privacitat.

D’aquesta manera, els espais superiors tenen accés a la terrassa verda i proporcionen unes vistes esplèndides. La idea principal era permetre que cada jardí del terrat proporcionés una base per al pis de dalt. S’ha creat una estructura en capes i cada nivell està delimitat de la resta. El resultat és la sensació que estàs assegut en una estructura d’una sola planta amb un bonic jardí exterior. Una arquitectura sostenible amb futur.

casa-con-tejado-verde3

2. “Container guest house” a San Antonio, Texas (Estats Units).

No sempre apareixen cases milionàries amb dissenys inviables per a la resta dels mortals, aquí tenim la mostra que aquest reconfortant llar el pot tenir qualsevol.

Jim Poteet va convertir un contenidor marítim en una petita, però preciosa casa a visitant. Per l’arquitecte va ser un repte ja que anteriorment no havia dissenyat res semblant. Era el complement perfecte per al pati del darrere de la casa. D’aquesta manera existia una intimitat que d’altra manera no hagués estat possible, una perfecta solució per quan venien visites. Equipada amb calefacció i aire condicionat, la seva millor basa la juga la teulada verd amb multitud de plantes de la zona, que funcionen com a reguladores de la temperatura interior, i que a més donen una sensació més integrada amb la pròpia naturalesa que envolta la casa.

casa-contenedor-con-tejado-verde

3. La residència Malbaie V a Quebec (Canadà).

El projecte “Le Phare” de Mu Arquitecture’s és una impressionant casa contemporània de dos pisos, amb quatre dormitoris i dos banys complets, construïda amb materials nobles. El seu disseny amb volums geomètrics li donen una major consistència, encara que està totalment integrada amb el paisatge. La bonica fusta utilitzada a l’exterior suavitza els talls rectes de l’estructura.

El sostre verd funciona com un excepcional protector, a més de conformar el propi disseny de la casa. Sense ell, no seria pas la mateixa. És l’unió amb el propi bosc que l’envolta.

casa-con-tejado-verde1

4. “Villa Ronde” a la costa japonesa.

“Villa Ronde” és una estructura única per diverses raons. Va ser dissenyada i construïda per l’estudi d’arquitectura franco-japonès a Ciel Rouge. És una residència de luxe situada a la costa japonesa amb un disseny impressionant i únic, que inclou un museu privat, una casa d’hostes i un complex turístic.

Com el seu nom indica, “Vila Ronde” és una estructura rodona i s’organitza al voltant d’un pati central. El seu disseny no és purament decoratiu, ja que també ajuda a protegir l’edifici dels vents forts, desviant els. Aquest detall ajuda a l’interior amb la ventilació natural. El concepte principal darrere del disseny d’aquesta impressionant estructura, era crear un espai orgànic. Les habitacions tampoc es poden tancar per privacitat, ja que formen un espai continu al voltant del pati.

L’edifici s’amaga darrere de la vegetació costanera. Té el mateix color que la roca i amb el seu sostre verd es camufla més, ajudant a que s’integri perfectament en el paisatge. A dins, totes les habitacions estan connectades entre si i creen una gran galeria. Les finestres són de forma ovalada i creen centres de coordinació, mentre que la resta de l’espai es mantindrà privat.

casa-con-tejado-verde5

5. “The Black Beauty Luna Villa” a Costa Rica.

A la província de Guanacaste, a Costa Rica, hi ha una altra casa d’estil contemporani que enlluerna per la seva bellesa. Es tracta d’un edifici de 4.618 metres quadrats que conté un total de tres dormitoris i dos banys i un lavabo.

La casa ha estat dissenyada i constrïda per Kalia, una empresa que es dedica a dur a terme projectes de cases ecològiques i sostenibles. La construcció compta amb meravelloses vistes de l’Oceà Pacífic i les muntanyes. És possible llogar la vila durant tot l’any. Està situada en un lloc lleugerament inclinat i té una àmplia vista, que revela una hermoss vista panoràmica de la selva, el mar i les muntanyes.

L’entrada és visible un cop que entres al pati exterior. Està dominada per terrasses, estanys i cascades. L’entrada dóna pas a un gran àrea d’entreteniment que conté la cuina, el menjador i els espais de vida. Les principals zones d’estar i saló també s’obren a la zona de menjador exterior i altres espais costat de la piscina. La suite principal compta amb una decoració de luxe i les habitacions de dalt comparteixen les mateixes característiques. El sostre verd afegeix més encant a la vila, a més de complir la funció de regularitzar la temperatura.

casa-con-tejado-verde7

6. Villa Bio a Barcelona.

Situada a Barcelona, Villa Bio és una residència contemporánìa que va ser dissenyada per l’arquitecte Enric Ruiz-Geli. L’arquitecte va treballar amb el dissenyador d’interiors Manel Soler Caralps i el dissenyador de jardins Joan Madorell, donant lloc la col·laboració, a la creació d’una cristal·lina estructura que es va completar el 2005.

L’objectiu era crear una residència que es convertiria en una part natural del lloc, replicant les línies orgàniques del paisatge pintoresc. La casa es troba sobre una plataforma de formigó amb forma d’una C. Per fer que la casa es barregés millor amb el seu entorn, es va cobrir la teulada amb vegetació natural. El sostre verd també tenia altres avantatges, com ara un millor aïllament i l’oportunitat de crear una bella terrassa amb meravelloses vistes.

Els materials utilitzats per a aquest projecte són principalment de pedra i vidre. La combinació és senzilla i contrasta, donant com a resultat un disseny cridaner. La seva forma i disseny contribueixen a aquesta imatge també. Tot el projecte és inusual.

casa-con-tejado-verde6

 

Font: http://www.concienciaeco.com