Com que ja estem al desembre, ens ha semblat el moment oportú per per explicar com fer un arbre de Nadal de fusta. Són perfectes per decorar qualsevol racó de la nostra llar creant una decoració original i alternativa al construir el nostre propi arbre. Els materials i eines que necessitarem per crear l’arbre de Nadal de fusta seran: llistons de fusta, tacs quadrats de fusta, taules per a base i vareta metàl·lica. També opcionalment vernís o pintura (per donar-li l’acabat que vulguem). Pel que fa a eines necessitarem: serra amb fulla de fusta, màquina de fregar i trepant (amb broca de pala).

Els passos que has de seguir són:

Pas 1

Ens caldrà diversos llistons de fusta, tacs quadrats per separar cada llistó i unes taules que facin de base. D’altra banda, necessitarem també una vareta que ens permeti unir tots els materials anteriors, d’un llarg similar a l’altura que vulguem per al nostre arbre.

Pas 2

Amb la serra, tallem els llistons que configuraran el nostre arbre. En total seran 25 peces de major a menor amb mesures des de 10 fins a 70 cm. Per a la base tallarem i servir tres taules quadrades de mesures 40×40 cm.

Pas 3

Farem un forat amb ajuda del trepant en el centre de cada taula i llistó, per després poder passar la vareta. D’aquesta manera, podrem anar movent cada un dels llistons fins a trobar la forma desitjada. Col·loquem a la base (taula) 04:00 adhesius de feltre per protegir i aïllar del sòl.

 

Arbol de madera 05                             Arbol de madera 02

Pas 4

L’arbre de Nadal aquesta gairebé acabat. Només ens queda decorar-lo amb figures, boles, llums, garlandes…

                                            Arbol de madera 04

A més, també tenim l’opció de pintar o barnissar la fusta. Tenim clar el nostre estil i tendència, llavors podem decorar el nostre arbre de Nadal amb els guarniments en fusta que vam preparar l’any passat. Trobareu les instruccions aquí: Com fer guarniments de Nadal amb fusta

També tenim la possibilitat de fer servir els mateixos materials i eines i crear diferents models d’arbres de Nadal…

Arbol de madera 07

Arbol de madera 08

Arbol de madera 03

Fotos: http://bricolaje.facilisimo.com