Com fer guarniments de Nadal en fusta

Segurament molts de vosaltres teniu planejat aprofitar que aquest any Santa Llúcia cau en cap de setmana per seguir la tradició i decorar la vostra llar per al Nadal.

Aprofitant aquesta ocasió, us explicarem com fer uns guarniments de Nadal en fusta de forma molt senzilla. Són perfectes per decorar la teva llar en aquestes dates tan especials, però variant els motius pots aprofitar i crear alguns per utilitzar durant tot l’any.

Els materials i eines que necessitarem per crear guarniments nadalencs en fusta variaran depenent dels detalls que vulguis fer: per exemple, pots utilitzar filferro per lligar els ornaments, però pots donar-li un toc més rústic lligant amb cordetes o bé un toc més casolà si utilitzes llaços. Les opcions són múltiples, tantes com siguis capaç d’imaginar. Nosaltres et recomanem: planxes de fusta, una serra de fil, un pinzell, unes alicates, tisores, un petit trepant, pintura de colors, filferro, corda, cua blanca, llaços i alguns papers i teles ben bonics i nadalencs.

Els passos que has de seguir són:

Pas 1

El primer que hem de fer és decidir el disseny que farem i realitzar un dibuix. Un cop el tinguem, calcarem la plantilla en una planxa de fusta que haurem escollit per l’ocasió. Això ens permetrà realitzar tants guarniments com volguem de la mateixa forma (estels, arbres, àngels…). També podem dibuixar directametn sobre la planxa i crear motius únics.

Pas 2

Talla totes les peces amb una serra de fil. Aquest procés serà més complicat o menys depenent de les formes escollides. En cas de tenir parts interiors foradades: realitza un petit forat amb una broca i talla a partir d’aquest forat. És la part més complicada de tot el procés, però segur que l’esforç mereixerà la pena. Després, passa un paper de vidre per tota la superfície per evitar possibles

Aquest procés serà més complicat o menys depenent de les formes triades. En cas que tingui parts interiors buides: realitza un forat amb una broca i curta a partir d’aquest forat. És la part més complicada de tot el procés, però segur que l’esforç us va a merèixer la pena. Després, vidre tota la superfície per evitar possibles estelles.

Pas 3

A la part superior fes un orifici per passar després el filferro, corda o llaç amb el que vagis a penjar l’adorn. Paper de vidre aquest orifici.

Paso 4

Ara, el més divertit. Decorar l’adorn. Decora l’adorn com més t’agradi: pots pintar-lo de colors, deixar-lo al natural, afegir teles, papers de colors, cintes…

Us mostrem alguns exemples que potser us puguin servir d’inspiració:

En esta ocasión, se han realizado diferentes adornos y se les ha añadido como decoración lazos, cuerdas y cascabeles. Se tratan de adornos de madera natural con un toque rústico y nórdico.

El reno, otro clásico de la decoración invernal, cuenta con unas patas unidas con alambres que facilita su movilidad.

Una estrella navideña realizada en madera sin ningún tipo de decoración. La madera es bonita por sí sola.

Del mismo modo, también puedes realizar árboles de Navidad.

A una estrella realizada en madera, le puedes añadir unos cascabeles y un lazo realizado con tela en cuadros vichy y colgarla de una pequeña cuerdecita.

Estos caballitos balancín serán perfectos para completar la decoración navideña, pero también los puedes utilizar todo el año para decorar una habitación infantil.

Este es un ejemplo de adorno de navidad clásico, con el muñeco de nieve como protagonista y un gran trabajo de pintado.

Este adorno, en vez de pintado, fue forrado con diferentes telas.

La madera se corto con forma de reno y después se diferenciaron con una pintura original. También se puede pegar un dibujo en papel a la madera y después recortar en vez de pintar.

adornos-madera-rojo-640x560x80

Si vols veure més idees originals per fer adorns de Nadal de fusta visita el nostre tauler de Pinterest. Trobaràs moltes idees, sobretot uns arbres tan bonics com aquest:

kararosenlund-tree

 

Fotos: http://www.hogarutil.com