Triodos Bank revisa a la baixa els tipus de la seva ecohipoteca

El banc Triodos Bank ha revisat a la baixa els tipus del seu ecohipoteca, la primera del mercat espanyol que vincula el tipus d’interès amb la qualificació energètica de l’habitatge, per afavorir el finançament d’habitatges sostenibles. D’aquesta manera, permet que els habitatges més eficients obtinguin un menor tipus d’interès (Euríbor + 1,65% per a habitatges amb qualificació energètica A +).

El préstec per a l’adquisició de l’habitatge habitual ofereix un tipus d’interès variable d’Euríbor 12 mesos + diferencial segons la certificació energètica de l’habitatge a finançar.

La classificació energètica dels habitatges compta amb set categories, des de la A fins a la G. Amb el pas a una categoria superior, la hipoteca redueix el seu interès un 0,05%, de manera que el banc premia les llars més eficients.

A més, si el propietari decideix aplicar mesures de millora energètica i adquireix una qualificació més gran, obtindrà un triple benefici: Triodos Bank li aplicarà la reducció de l’interès hipotecari corresponent. Alhora, aquestes millores tindran el seu reflex en estalvis en el consum d’electricitat i calefacció, i finalment, el seu habitatge reduirà les emissions de CO2“, explica el director general de Triodos Bank, Mikel García.

La revisió de les condicions de la Hipoteca Triodos contempla a més l’eliminació de la comissió d’obertura i manté altres avantatges que ja tenia la ecohipoteca: sense tipus d’interès més alt el primer any, sense clàusula sòl i sense compensació per desistiment.

Volem facilitar als nostres clients i persones que han decidit donar el pas a la banca ètica que puguin realitzar la seva operativa completa amb nosaltres. En aquesta línia vam llançar fa un any la Hipoteca Triodos, que ara hem millorat, mentre continuem finançant projectes de construcció sostenible i eficiència energètica“, ha assenyalat García Prieto.

 

Font: El mundo