EcoHouses Construccions i Kuusamo Log Houses a Biocultura Barcelona

Kuusamo Espanya, grup dedicat a la construcció de cases amb fusta nòrdica i EcoHouses Construccions participaran en la 21a edició deBiocultura Barcelona, ​​la fira de referència de productes ecològics que reunirà més de 700 expositors al Palau Sant Jordi del dijous 8 al diumenge 11 de maig. En ell mostraran les seves cases ecològiques, eficients energèticament i sanes en aquest esdeveniment en el qual s’espera comptar amb l’afluència de 70.000 persones.

Els que visitin l’estand número 389 del Pavelló 2, podran conèixer in situ els sistemes constructius que empra Kuusamo Log Houses, únic fabricant de cases de fusta a Espanya que disposa de la garantia de marcatge CE tant per entramat lleuger com per tronc massís o laminat. També tindran l’ocasió de presenciar els diferents acabats, gruixos de murs i tipus d’aïllament utilitzats entre els quals el client pot escollir. Així mateix, podran realitzar les consultes que desitgin sobre construcció en fusta als responsables de Kuusamo Espanya, que compten amb una àmplia experiència en el sector, així com als arquitectes que col·laboren en els seus projectes.

Estalvi energètic i econòmic

EcoHouses Construccions realitza una proposta de construcció sostenible de qualitat, respectuosa amb el medi ambient i la salut de les persones. Els habitatges que construeix disminueixen de forma substancial el consum d’energia per aconseguir una temperatura confort a la llar, tant a l’hivern com a l’estiu, a causa de la capacitat aïllant de la fusta i l’ús de tècniques i materials innovadors.

Així, el 95% de les cases construïdes han obtingut qualificació energètica tipus “A”. A més de l’estalvi econòmic per al consumidor en factures de subministraments energètics, cal esmentar el que comporta la reducció dels terminis en el procés de construcció pel que fa a les cases tradicionals. Un habitatge de EcoHouses Construccions pot estar a punt en un període d’entre 3 i 6 mesos des del seu inici.

Habitatges ecològics i saludables

Les cases EcoHouses es realitzen amb fusta procedent de boscos gestionats de manera sostenible al nord de Finlàndia, com acredita el certificat PEFC, i fabricades sense utilitzar combustibles fòssils.

Aquests habitatges són respectuoses amb el medi ambient fins i tot un cop acabades, ja que les estructures de fusta contribueixen a l’absorció i emmagatzematge de CO2 de l’atmosfera. A això cal afegir que la fusta és un recurs natural, renovable, biodegradable i no contaminant.

Una altra de les característiques de les cases de fusta és que són innòcues per a la salut de les persones, ja que empren exclusivament materials de construcció naturals, sense cap tipus de component químic nociu per a la salut. L’objectiu d’EcoHouses Construccions és que la llar sigui una font de salut i de descans, que afavoreixi l’equilibri físic, psicològic i social de les persones que l’habiten.