Com sabem, des del passat any és necessari per poder vendre o llogar un habitatge, disposar d’un certificat d’eficiència energètica. Aquest codi informa sobre el nivell d’eficiència dels habitatges (A, nivell òptim d’eficiència: G, el menys eficient), d’una manera similar al que s’utilitza en els electrodomèstics. Construir seguint aquestes indicacions és avui dia una necessitat, però també podem millorar la certificació energètica de casa duent a terme actuacions encaminades a aquest fi mitjançant reformes i rehabilitacions energètiques que millorin la seva qualificació.

Utilitzant l’eficiència energètica, un habitatge amb classificació d’eficiència energètica A pot reduir un 20-30% les seves factures de llum i gas respecte d’un habitatge qualificada com C o D i fins a un 70% respecte d’una G, el que a llarg termini suposa un important estalvi tant econòmic com en emissions de CO2.

Però les classificacions energètiques no només serveixen per estalviar energia. Els nous bancs, més responsables, promouen la sostenibilitat en el sector de la construcció, un dels principals causants de les emissions de CO2 a l’atmosfera. Bancs com Triodos Bank, amb els quals treballem des EcoHouses, premien els habitatges eficients. D’aquesta manera, com més verd és l’habitatge, més baixos són els intereseses de la hipoteca.

L’interès d’aquestes hipoteques està vinculat directament a la classificació energètica de l’habitatge. Cada pas a una categoria energètica superior comporta una reducció de l’interès de la hipoteca, el que implica que l’habitatge reconeguda com a sostenible tindrà la millor tarifa d’interès, mentre que a les que es classifiquen en les categories energètiques més baixes, se’ls incentiva per passar a una altra categoria molt millor.

cuadro-hipoteca-6col-5

(*) A +: Si obté la certificació energètica A i habitatge construcció sostenible certificada. A: Si obté la certificació energètica A o habitatge construcció sostenible certificada. A efectes de certificació d’habitatge sostenible s’admetran certificats reconeguts com: BREEAM, LEED, VERD i Passivhaus. (**) Font: IDAE. Estimació pròpia per habitatge unifamiliar emplaçada a Madrid. (***) Estalvi de subministraments calculat en percentatges en funció del consum d’un habitatge respecte a la certificació energètica E i calculat en kWh / m2.

Per sol·licitar el crèdit en aquestes condicions el client pot facilitar la certificació energètica del seu habitatge, que haurà de ser validada per Triodos Bank. Si no disposa d’aquesta certificació, no dubti en contactar amb EcoHouses i li farem un estudi del seu habitatge i la corresponent certificació energètica.