Hotels sostenibles, eficients i de fusta

Avui hem sabut que el Concurs Rethink Hotel premiarà el millor projecte hoteler sostenible. Aquest concurs reconeixerà els millors projectes de rehabilitació sostenible als hotels espanyols, un sector en què les despeses energètiques representen de mitjana el 9% dels costos totals d’explotació. La iniciativa, impulsada pel Grup Hàbitat Futura i presentada ahir per la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego, i la directora de l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic, Susana Magre, busca promoure la sostenibilitat en aquest àmbit, clau per a la infraestructura hotelera espanyola en la qual el 80% dels establiments té més de vint anys.

“La renovació sostenible de les infraestructures no només suposa una reducció de la despesa energètica important, sinó que aporta valor afegit al client, convertint-se en una poderosa eina de promoció del negoci”, expliquen els promotors en un comunicat. Recordem que la sostenibilitat també genera atractiu turístic i millora la competitivitat, ja que el 90% dels viatgers triaria un hotel sostenible i el 34% estaria disposat a pagar més per allotjar-se en ells, segons dades de Global Sustanaible Tourism i ITH. Kuusamo Log Houses, el nostre distribuïdor, ha construït diversos hotels a Europa que compleixen amb les exigències de la construcció sostenible i que impliquen un important estalvi energètic.

No oblidem que la fusta utilitzada per EcoHouses procedeix de boscos ben gestionats com acredita el certificat PEFC (Programa de Reconeixement de Sistemes de Certificació Forestal) que promou la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica dels boscos a tot el món. A continuació us deixem amb fotografies d’alguns dels establiments realitzats pel nostre distribuïdor. Tots ells són llocs càlids que respiren i transmeten tranquil·litat i descans i són una bona opció per aprofitar les vacances que s’acosten.

nuna

rento

rento2

rento3

hotel-turquia