Les Top 10 Apps per a una vida sostenible

Des que van arribar a la nostra vida els smartphones, un món de possibilitats en matèria de sostenibilitat s’ha obert pas. T’expliquem quines són les millors Apps, tant per Android com per a iPhone, que t’ajudaran a frenar l’escalfament global, reduir la petjada de carboni, estalviar en el consum i tenir cura del medi ambient.

Apps per petjada de carboni
  • Carbon Footprint Calculator. T’has preguntat mai quant CO2 alliberes en les teves accions diàries? Doncs ara ho pots saber amb la calculadora de petjada de carboni. Per a això, només has d’introduir les factures del consum d’energia mensual a casa teva, i aquesta aplicació et calcula la producció de CO2. Es t’assignarà una meta perquè la puguis reduir, acompanyat d’idees per aconseguir aquest objectiu. Disponible per Android.
  • Eco Footprint. Aquesta app et permet calcular ràpidament l’impacte ecològic que tenen els teus hàbits d’alimentació (menjar carn, arròs o peix) i de transport, cada dia (agafar l’autobús, avió o tren). A més de conèixer quina és la teva petjada ecològica i així, reduir-la, podràs comparar i compartir el resultat amb els teus amics. Disponible per Apple.
Apps per estalviar a casa
  • Ahorro en casa. Aquesta aplicació et permet estalviar en el consum de gas, aigua, llum o en la cistella de la compra amb consells pràctics. Està dividida per les zones de la casa on pots estalviar, com cuina, bany, dormitoris, terrassa, el jardí, o el saló. A més, podràs compartir les teves trucs. Disponible per Android.
  • myUse. Aquesta app et proposa estalviar en gas, aigua i electricitat en base al teu despesa i hàbits diaris. Gràcies a ella, podràs aplicar un consum més eficient ja que porta un seguiment de totes aquestes despeses, i de l’impacte ambiental que suposen. Podràs saber quins actes diaris són un estalvi i quins un malbaratament. Disponible per Apple.
Reciclatge
  • On reciclar. Amb trobaràs el teu punt de reciclatge més proper gràcies a Google Maps. Podràs buscar Punts nets, zones per reciclar piles, roba… i t’ofereix l’opció de denunciar el que no t’agradi mitjançant fotografies localitzades. Disponible per Android.
  • Guia del reciclatge. Podràs consultar aquesta app per saber en quin contenidor va cada residu. Quan tinguis algun dubte, obre la teva App Guia del reciclatge, busca el tipus d’envàs al menú desplegable i el programa et dirà on dipositar-ho. Disponible per Android, Apple i Windows Phone 7.
Hort urbà
  • Tu huerto en casa: Amb aquesta aplicació pots començar a donar les primeres passes per tenir un hort urbà des de zero. A poc a poc t’aniràs convertint en un petit agricultor urbà a plantar en la teva pròpia terrassa, pati, petit terreny … Amb informació de més de 50 plantes. Com començar? Què puc plantar ara? I inclou també un llistat de plantes amb informació sobre la sembra i cures de cadascuna, perquè triomfis en la teva primera collita. Compatible amb Android.
  • iHuerting: t’ajudarà a tenir cura del teu hort d’una forma molt intuïtiva, senzilla i divertida. Aquesta App s’ocupa de recordar-te quan regar, fertilitzar i prevenir plagues en les teves plantes de manera orgànica. iHuerting també t’ajudarà a resoldre els problemes que puguis tenir amb les plagues i malalties amb una fàcil guia. Comparteix amb els teus amics en xarxes, envia fotos, comentaris … i participa de la comunitat iHuerting. Compatible amb Apple.
Estalviar benzina
  • Fuel calculator: Aquesta App calcula la quantitat de combustible que es consumeix en una ruta determinada. Així, podràs saber quant estalvies fent una ruta diferent, més curta o amb menys trànsit, o reduint la velocitat. Fa els càlculs en euros, litres i quilòmetres, podent introduir si es tracta de dièsel o gasolina. Compatible amb Android.
  • EcoSpeed: aquesta App et pot ajudar a estalviar fins a un 40% de combustible. Analitza la velocitat que s’usa simultàniament amb les dades GPS. Porta un indicador d’engranatge, de velocitat, un avís de velocitat màxima … Redueix emissions i estalvia amb l’App EcoSpeed. Compatible amb Apple.