Parquet de bambú, una alternativa ecològica

Càlids i confortables, els terres de parquet ens ajuden a crear un ambient més relaxat i casolà. La multiplicitat de colors i materials que hi ha al mercat, permeten adaptar aquest tipus de sòls a qualsevol espai i gust, des del més tradicional, fins al més modern. El parquet a més, és un bon aïllant enfront del fred, la calor i el soroll, a més de ser una mal conductor de l’electricitat que redueix el risc de contactes elèctrics. Al mercat podem trobar molts tipus de parquet que abasten l’àmplia línia existent entre el sintètic i el natural. Entre els tradicionals terres de fusta, trobem els parquets de bambú, l’opció més ecològica de totes. El bambú, tot i el que tots creiem, no és un arbre, sinó un arbust amb un creixement espectacular

bambuPer què escollir parquets de bambú?
El bambú és un recurs s un recurso “il·limitat”

El bambú creix molt ràpid (fins a 1 metre al dia). Sota un tala responsable, es recullen únicament tiges d’entre 5 i 6 anys, fet que permet que el bambú jove rebi més espai per al seu creixement i major rendiment.

El bambú emet CO2 neutre

No és fàcil determinar fins a quin punt un producte és ecològic o no. El balanç mediambiental del bambú és sens dubte positiu, ja que la manera en què creix i es tala és respectuosa amb el medi ambient.

La planta mare genera del bambú cada any nous troncs que cinc anys més tard ja poden tallar-se, sense que la mida de la població forestal disminueixi. De fet, les podes habituals potencien el creixement del bambú.

Aquests procediments fan que els nous brots creixin més ràpid i garanteixen que la següent producció tingui una qualitat perfecta. La majoria de la reserva de Phyllostachys Pubescens la gestiona conreadors en els seus camps que cada any marquen els nous troncs del seu “propietat” amb la data de naixement.

Per la seva velocitat de creixement i la seva producció eficient (on la major part de l’energia que es necessita en les fàbriques s’obté en cremar les serradures i les restes del propi bambú), podem afirmar que el bambú absorbeix més CO2 del que emet durant la seva producció i transport cap al client final, emetent un CO2 neutre.

El bambú és saludable

Els parquets de bambú són sempre una opció saludable en ser anti-estàtics i anti-al·lèrgics. A més, és antilliscant, antiestàtic, i un excel·lent aïllant tèrmic, hidròfug i acústic: el bambú ajuda a l’autoregulació de la temperatura, a l’hivern és càlid ia l’estiu és fresc. És tranquil·litzant, els seus colors i dissenys relaxen la visió i generen sensacions agradables. A més, aquest pis absorbeix els sons. També es diu que aquest sòl és anti al·lèrgic, la qual cosa és un avantatge molt important pel que fa als sòls de fusta, que solen ajuntar molta pols.

Per això, aquest tipus de pis sol utilitzar molt en llocs de relaxació com a centres de spa i de meditació. Molts creuen que el bambú és una planta mística que simbolitza la força, la flexibilitat i la resistència. Fins i tot en el Feng Shui aquesta planta és molt important, és un símbol de creixement, d’agilitat, de vida. Per això el terra de bambú és ideal per a llocs on es canalitzen i s’alliberen energies.

bambu2

El bambú és dur i durador

Amb una duresa i densitat similar a les millors espècies de fusta, els parquets de bambú són recomanables fins i tot en les aplicacions d’alt trànsit.

Gran estabilitat

A causa de la composició individual de tires, el parquet de bambú que utilitzem en la nostra Eco Houses dilata i contrau menys que altres espècies de fusta massissa, donant lloc a un parquet molt més estable.

Àmplia gamma d’acabats

Els parquets de bambú estan disponibles en una gran varietat de configuracions, estils i colors per satisfer les preferències de qualsevol.

Fàcil instal·lació

Els parquets de bambú són molt fàcils i ràpids de col·locar. Un cop tractat, el bambú no necessita de majors cures i és fàcil de mantenir.